LGS tercih başvurusu nasıl yapılır? Bu sene liseye kayıt olacaklar...
Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği gün geldi çattı. 2018 LGS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih süreci başladı. Peki liseye geçiş sistemi tercihleri nasıl yapılır? Bu sene liseye kayıt olacaklar yakından ilgilendiren yenilikler ve tercih başvurusu ile ilgili tüm detaylar...
Abone olMilyonlarca öğrencinin merakla beklediği gün geldi çattı. 2018 LGS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih süreci başladı. Peki liseye geçiş sistemi tercihleri nasıl yapılır? Bu sene liseye kayıt olacaklar yakından ilgilendiren yenilikler ve tercih başvurusu ile ilgili tüm detaylar...
2018 LGS tercih başvurusu 02 Temmuz Pazartesi günü itibariyle başladı. Bu sene liseye kayıt yaptıracak öğrenciler yeni sınav sistemi ile birlikte ilk defa LGS'ye girdi. Sonuçlar geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından erişime açıldı. Şimdide gözler tercihler çevrildi. Peki LGS tercihleri nasıl yapılır? Konuyla ilgili bilgi veren MEB ailelerin merakını dindirdi.
TERCİHLER NE ZAMAN BİTECEK
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından (MEB), adrese dayalı sistemle liselere yerleştirme tercihleriyle sınavla öğrenci alacak liselere yerleştirme tercihleri ve pansiyonlu okullara tercihler, aynı anda 2 Temmuz başlayıp - 13 Temmuz tarihinde bitecek.
2018 LGS TERCİH KILAVUZU AÇIKLANDI!
Bu yıl ilk kez yapılan LGS sınavına giren öğrenciler için tercih kılavuzuna erişim odsgm.meb.gov.tr adresinden sağlanabilecek. Ortaöğretim son sınıf olan 8. sınıfı başarı ile tamamlayan öğrenciler tercih yapacaklar.
MEB SINAV SONUÇLARI SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ
LGS TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ...
TERCİHLER NASIL YAPILACAK?
LGS sınavına katılım sağlayan öğrenciler için merkezi yerleştirme, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje uygulayan eğitim kurumları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda merkezi sınav puanı üstünlüğüne göre yapılacak. Yerel yerleştirme ise okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, öğrencilerin ortaokulları, tercih önceliği, okul başarı puanları, devam-devamsızlık ve yaş kriterleri göz önünde bulundurularak yapılacak.
Merkezi sınava girmeyen öğrencilerin ise yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar olmak üzere iki grupta tercihleri alınacak. Öğrenciler, merkezi sınav puanı, yerel yerleştirme ve pansiyonlu okullar olmak üzere üç grupta toplam 15 tercih yapabilecek. İlk olarak yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ekranından tercih yapacaklar. Yerel yerleştirmede tercihlerinden ilk üç okulu kayıt alanından seçmek şartıyla öğrenciler en fazla beş okul tercihinde bulunabilecekler.
Yapılan tercihlerde aynı okul türünden en fazla üç okul seçilebilecek. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri halinde merkezi sınavla öğrenci alan okullar için açılacak ekrandan en fazla beş, pansiyonlu okullar tercih ekranından da en fazla beş okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecek.