Anasayfa /  Eğitim

Lise nakilleri ne zaman başlayacak? LGS nakil başvuruları nasıl yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı, LGS yerleştirme sonuçlarını 22 Temmuz 2024'te açıklayacak ve ardından nakil süreci başlayacak. LGS nakilleri ne zaman başlayacak ve nakil başvuruları nasıl yapılacak? Detaylı takvim günler öncesinde duyuruldu.

Abone ol
Abone ol 02 Ağustos 2024 14:41

Lise nakilleri LGS tercih sonuçlarının açıklanmasına kısa bir süre kala gündeme geldi. LGS tercihlerine göre herhangi bir kuruma yerleşemeyen öğrenciler, 1. ve 2. nakil işlemlerini gerçekleştirecek. Yerleştirmeye esas 1. nakil başvuruları yerleştirme sonuçlarının ilanının hemen ardından başlayacak. 

NAKİLLER 2 DÖNEM SÜRECEK

Yerleştirmelere esas nakiller, iki dönemde yapılacak. Her iki dönemde de merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek.

Yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için tercihte bulunan ve ilk yerleştirmede tercihine yerleşen öğrencilerin yerleştirmeye esas nakil tercih dönemlerinde kayıt alanından okul ve farklı tür tercih etme zorunluluğu bulunmayacak ancak tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk 2 okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla en fazla 3 okul tercihinde bulunabilecek. Yapılan tercihlerde aynı okul türünden en fazla 2 okul seçilebilecek.

LGS NAKİL TAKVİMİ

22-26 Temmuz 2024 | Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

29 Temmuz 2024 | Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçlarının İlanı

29 Temmuz-2 Ağustos 2024 | Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

05 Ağustos 2024 | Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının İlanı

LGS NAKİL BAŞVURU NASIL YAPILIR?

LGS nakil işlemi yapmak isteyen adaylar; e-Okul sistemi üzerinden Sınav ve Nakil İşlemleri Bölümüne girerek sürece başlayabilir.

Yorumlar
Çok Okunanlar