Anasayfa /  Politika /  İyi parti

Meral Akşener'in partisinin adı ve logosu belli oldu

Meral Akşener'in partisinin ismi İyi Parti olurken saat 10.00'da kuruluş dilekçesi de verildi. Meral Akşener'in partisinin ismi ile birlikte logosu da netleşti. Peki Meral Akşener'in partisinde kimler var? İşte Akşener'in İyi Partisi hakkında merak edilenler;

Abone ol
Abone ol 25 Ekim 2017 10:59

Meral Akşener'in partisinin büyük merak konusu olan partisi bugün siyaset sahnesine çıkıyor. Meral Akşener'in partisinin ismi ve logosu büyük merak konusuydu. Partinin isminin İYİ PARTİ olacağı kesinleşti. Meral Akşener yeni partisinin adında kısaltma kullanmayacak. Güneş sembolünün yer aldığı parti logosunda İyi Parti yazacak.



Kuruluş dilekçesini veren Meral Akşener, açıklama için Nazım Hikmet Kültür Merkezi'ne doğru yola çıktı.

Meral Akşener, İçişleri Bakanlığı'nda parti kuruluş dilekçesini işte böyle verdi. Akşener'in yanında Ümit Özdağ, Nuri Okutan ve Yusuf Halaçoğlu da vardı...



Eski milletvekili Meral Akşener, yeni partinin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığına verdi. Merak Akşener, saat 09.10 sıralarında partinin kurucular kurulu üyesi bir grup ile birlikte İçişleri Bakanlığına geldi. Akşener, beraberindeki Ümit Özdağ, Yusuf Halaçoğlu ve Nuri Okutan'ın da aralarında bulunduğu ekibiyle partinin kuruluş dilekçesini teslim etti. Yaklaşık yarım saat süren işlemlerin ardından Akşener ve ekibi, partisinin tanıtımının yapılacağı Nazım Hikmet Kültür Merkezi'ne geçti.



LOGOYU AKŞENER'DEN ÖNCE ALİ TÜRKŞEN PAYLAŞTI



Meral Akşener'in partisinin logosunu ise partinin kurucular kurulunda yer alan Kardak'a çıkan subaylardan eski Balyoz sanığı Ali Türkşen paylaştı. Türkşen, kokartın yanına yaka rozetini de iliştirerek logoyu takipçilerine tanıttı.

Akşener, dün yaptığı açıklamada, "Benim resmi hesabımdan yapılacak paylaşımlar harici hiçbir paylaşıma inanmayın" demişti. Ancak Ali Türkşen, bugün salona gireceği kurucular kurulu üye kartı ile birlik parti rozetinin resmini paylaştı.



YENİ PARTİNİN LOGOSU, MAKLUBEYE BENZETİLDİ



Meral Akşener'in partisinin ismi ve logoso sosyal medyada olay oldu. Yeni partinin logosuyla ilgili birçok benzetme yapılırken eleştirenler de beğenenler de oldu. Logo ile ilgili en çok yapılan yorum ise logonun makbule yemeğinden esinlendiği iddiasıydı. Makbule yemeği FETÖ ile özdeşleştiriliyor. Bunun sebebi ise Adil Öksüz'ün makbule yaparken çıkan görüntüleriydi. 



YENİ PARTİDE KİMLER VAR?



Meral Akşener'in partisinde kimler var? : Necmettin Erbakan’a en bağlı isimlerden olan eski Refah Partili ve AK Parti’den de Şişli Belediye Başkan adayı olan Mukadder Başeğmez milli görüş çizgisinden gelen isimlerin başında yer aldı. Eski Başbakan Bülent Ecevit’in yanında yıllarca siyaset yapan, bir dönem Kültür Bakanlığı koltuğuna da oturan Suat Çağlayan ve 20 ve 21. dönemlerde DSP’den Devlet Bakanlığı yapan Aydın Tümen de dikkat çeken diğer isimler oldu.

Anavatan Partisi’nin eski Devlet Bakanlarından Ahat Andican, MHP’nin eski Bayındırlık ve İskan Bakanları’ndan Abdülkadir Akcan, DYP’den Devlet Bakanlığı yapan Ayfer Yılmaz da listedeki diğer bakanlık yapan siyasetçiler olarak yansıdı. Listede AK Parti kökenli siyasetçilerden ise eski Ankara Milletvekili Ersönmez Yarbay ve eski Bingöl Milletvekili Kazım Ataoğlu dikkat çekti. Ergenekon Davası’ndan tutuklanan isimlerden Vedat Yenerer ve Ruhat Mengi ile Ahmet Çelik de Akşener’in yer verdiği gazeteci kökenli siyasetçiler oldu.



GENERALLERDEN SANATÇILARA : Gazinolar kralı Fahrettin Aslan’ın oğlu Mehmet Aslan ve solcu kimliği ile tanınan yönetmen Onur Aydın kurucular kurulunun sanatçıları olarak yansıdı. Kurucular listesinde yer alan Ali Lapanta, Erzurum Bölge Komutanı iken 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tümgenerallikten korgeneralliğe terfi ederek Jandarma Genel Komutan Yardımcısı olmuştu. Ancak Lapanta, İçişleri Bakanlığı kararıyla 1 Ekim’de emekliliğe sevk edilmişti. Yörük Ali Paşa olarak bilinen Ali Aydın, Balyoz mağduru ve Kardak kahramanı eski SAT komandosu Ali Türkşen de dikkat çeken asker kökenli isimler oldu.



LİSTEDEKİ İLGİNÇ İSİMLER : Listede bu isimlerin yanı sıra daha önce MHP’de milletvekilliği, il başkanlığı, ülkü ocakları yöneticiliği yapan siyasetçiler, akademisyenler ve bürokratların da olduğu görüldü. Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin eski Özel Kalem Müdürü Ömer Karakaş, Aşık Veysel’in torunu Çiğdem Özer de dikkat çeken diğer isimler oldu.



Listede bulunan Elmas Gırağos’un da İstanbul’da kuru temizlemecilik yapan “Türk milliyetçisi” Ermeni bir kadın vatandaş olduğu belirtildi.


Yorumlar
Çok Okunanlar