Anasayfa /  Popüler  /  Önemli günler

Muharrem ayı ne zaman sona erecek? Aşure günü hangi tarihte?

Muharrem ayının başlamasıyla birlikte, aşure günleri hakkında detaylar araştırılmaya başlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın takvimine göre, Muharrem ayının bitiş tarihi ve aşurenin son yapılabileceği günler net olarak açıklandı. Muharrem ayının ne zaman sona ereceği ve aşurenin son günü hakkında bilgi almak isteyenler için ayrıntılar burada.

Abone ol
Abone ol 22 Temmuz 2024 14:06

Muharrem ayının başlamasıyla beraber gözler aşurenin ne zamana kadar yapılacağı konusuna çevrildi. Diyanet İşleri Başkanlığı, Dini Günler Takvimi'nde Muharrem ayının başlangıç ve bitiş tarihlerini net bir şekilde belirledi. İslam inancında önemli bir yeri olan aşure, bereket, paylaşma, birlik ve beraberliğin simgesi olarak bilinir ve belirli tarihler arasında dağıtılacak. Aşurenin ne zamana kadar yapılacağı bu bağlamda araştırılıyor. İşte detaylar...

MUHARREM AYI NE ZAMAN BİTECEK?

Hicri Takvim'e göre bu yıl Muharrem ayı 7 Temmuz Pazar günü başladı. 5 Ağustos Pazartesi günü Safer ayının başlamasıyla beraber Muharrem ayı son bulacak.

AŞURE KİMLERE DAĞITILIR?

Hem Türk hem de Bosnalı mutasavvıflar aşurenin sağlık, şifa, güvenlik, başarı ve manevi beslenme sağladığına inanarak özel dualarla hazırlarlar. Aşure, fakirlere, komşulara, arkadaşlara ve akrabalara dağıtılır.

AŞURE GÜNÜNÜN ÖNEMİ NEDİR?

Nuh'un Gemisi Ağrı Dağı'nda durduğunda stokları neredeyse bitmek üzereydi. Aile ise bu durumda ellerinle kalan özellikle tahıl ve kuru meyveleri kullanarak bir yemek oluşturdu. Bu da bugünkü aşure olarak her sene yapılmaya devam ediliyor.

Yorumlar
Çok Okunanlar