Anasayfa /  Foto Galeri

Nefes egzersizleri ile stresten arınabilirsiniz

Nefes egzersizleri ile stresten arınabilirsiniz - Sayfa 1

Stresle her an, her yerde karşılaşabiliriz, nereye kaçacağız? Kaçmaya gerek yok, sadece derin nefes alın. Bir daha ve bir daha, stresinizin azaldığını fark edeceksiniz. Sadece nefes almak yetmiyorsa, daha efektif nefes egzersizlerine başlama vaktiniz gelmiş demektir.İşte size önerilerimiz...

Nefes egzersizleri ile stresten arınabilirsiniz - Sayfa 2

Sama Vritti Göğsünüzü şişirerek, burnunuzdan derin bir nefes alıyorsunuz ve içinizden dörde kadar sayıyorsunuz. Ardından ağzınızdan nefes veriyor ve göğsünüzü rahat bırakıyorsunuz. Nefesi burnunuzdan almanız önemli; çünkü doğal nefes alma şekli budur. Sama Vritti’yi sadece strese girdiğiniz anlarda uyguladığınız bir nefes egzersizi olarak görmeyin, onu günlük bir alışkanlık haline getirin ve en az 3-4 kez yapın.

Nefes egzersizleri ile stresten arınabilirsiniz - Sayfa 3

Diyaframı Göreve Çağırma Sağ elinizi göğsünüze, sol elinizi boğazınıza yerleştirin. Burundan derince bir nefes alın ve ardından ağızdan verin. Eğer boğazınızda duran eliniz, göğsünüze duran elinize oranla daha fazla ilerde kalıyorsa, doğru nefes almışsınız demektir. Gün içinde bu alıştırmayı birkaç kez uygulayın. Bu nefes egzersizi kan dolaşımınızı düzenler, stresinizi azaltır ve ciğerlerinizi çok daha efektif kullanmayı öğretir.

Nefes egzersizleri ile stresten arınabilirsiniz - Sayfa 4

Kapalabhati Burnunuzu kullanarak (Tüm nefes egzersizlerinde burundan nefes alıyoruz, diğer tekniklerde bundan bahsetmeyeceğiz.) yavaşça, derin bir nefes alın. İçinizden altı ila ona kadar sayabilirsiniz, kendinizi ne kadar zorlayabiliyorsanız. Sonra nefesinizi bir anda serbest bırakın. Bu egzersizi stres altındayken mutlaka birkaç kez, art arda uygulayın.