Anasayfa /  Eğitim

Okullar ne zaman açılacak? Yaz tatili ne zaman bitiyor?

Milyonlarca öğrenci ve ailesi, 2024-2025 eğitim öğretim yılı takviminin açıklanmasıyla okulların ne zaman açılacağını merak ediyor. Yaz tatilinin ne zaman sona ereceği ve okulların hangi tarihte başlayacağı araştırılıyor.

Abone ol
Abone ol 02 Ağustos 2024 16:58

Yaz tatilini geçiren milyonlarca öğrenci ve aileleri, okulların ne zaman açılacağını merak ediyor. Karnelerini aldıktan sonra tatil yörelerine giden öğrenciler ve aileler, 2024-2025 eğitim öğretim yılı takviminin duyurulmasıyla okulların başlangıç tarihini sorgulamaya başladılar. Peki, yaz tatili ne zaman bitiyor ve okullar hangi tarihte açılıyor?

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasıyla yayınlanan genelgeye göre öğretmenler 2 Eylül Pazartesi günü mesleki çalışmalarına başlayacaklar.

Öğrenciler için eğitim öğretim yılı ise 9 Eylül'de başlayacak. Eylül ayında başlayan birinci dönem 17 Ocak 2025'te sonra erecek.

ARA TATİL VE YARIYIL TARİHLERİ BELLİ OLDU MU?

Birinci dönemin ara tatili 11 Kasım'da başlayacak. 4 gün sürecek tatilin ardından öğrenciler 15 Kasım'da yeniden ders başı yapacak.

Yarıyıl tatili 20 Ocak'ta başlayacak. 31 Ocak Pazartesi'ye kadar devam edecek olan tatilin ardından öğrenciler ikinci döneme başlayacak.

Yorumlar
Çok Okunanlar