Anasayfa /  Politika /  Chp

"Kendini ülkücü, dindar, demokrat ya da devrimci olarak tanımla ama..."

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasıyla ilgili, "Anayasalar toplumsal uzlaşma metinleridir. Bize getirilecek sistemin içinde uzlaşma yoktur. Çünkü getirilmek istenen sistemde halka danışılmamıştır." dedi.

Abone ol
Abone ol 23 Şubat 2017 14:02

Köse, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, Çankırı'ya halk oylaması çalışmaları kapsamında geldiklerini bildirdi. 

Çankırı halkının elini vicdanına koyarak oyunu kullanacağını düşündüğünü vurgulayan Köse, "İşsizliğin arttığı, ülkenin her tarafında terör olaylarının olduğu, benzin ve mazot fiyatlarının çok yükseldiği, ekonominin iflas ettiği bir ortamda bütün bu olumsuzlukları düzelteceğimize, biz maalesef referanduma gidiyoruz." diye konuştu.

Anayasa yapımının toplumsal uzlaşma gerektirdiğine değinen Köse, şöyle devam etti:

"Anayasalar toplumsal uzlaşma metinleridir. Bize getirilecek sistemin içinde uzlaşma yoktur. Çünkü getirilmek istenen sistemde halka danışılmamıştır. Uzlaşalım diye bir kültür olmamıştır. Anayasa kurumlarının ve halkın görüşü alınmadan yapılmaya çalışılan anayasa değişikliği halkın talebi olarak da ortaya çıkmamıştır. Bu değişiklikte Türk halkı daha çok kutuplaştırılmıştır. Anayasa değişikliği henüz teklif aşamasında bile toplumu birleştirmek yerine ayrıştırmıştır."

Köse, değişikliğin cumhurbaşkanına geniş yetkiler verdiğini savunarak, "Ülkemiz, anayasa değişikliği adı altında hükümdar yetkilerine sahip ama adı cumhurbaşkanı olan bütün güçleri elinde bulunduran tek kişinin iktidarına sürüklenmektedir. İleride başa basiretsiz biri geldiğinde bu ülkenin hali ne olacak? Seçilmemiş, seçimle gelmemiş bir kişi de bu ülkeyi yönetmek durumunda olabilecek. Seçimle gelmeyen kişi demokrasiden tamamen uzaklaşabilecek. Demokrasinin olmadığı bir ülkeye neler geleceğini hepinizin düşünmesini istiyorum." ifadesini kullandı.

Halk oylamasının bir parti seçimi olmadığına dikkati çeken Köse, şu görüşlere yer verdi:

"Bu, ülkenin, demokrasinin geleceğin oylanmasıdır. Aslında bu sorunu mevcut Cumhurbaşkanı üzerinden değerlendirmek de yanlış olur. Çünkü bu sistem doğru bir sistem değil. 100 yıllık demokrasiden, demokratik sistemden neden vazgeçelim? Halkımız 'Biz bu sistemden rahatsızız, yeni bir sistem gelsin' mi dedi? Maalesef böyle bir şey yok. İstersen kendini ülkücü, dindar, demokrat ya da devrimci olarak tanımla ama bu sorunu ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği sorunu olarak düşün, ona göre karar ver. Biz ülkemizin geleceğinin aydınlığa ulaşacağına inananlardanız."

Köse, ülkenin bir maceraya götürülmek istendiğini öne sürerek, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti bir maceraya teslim edilemez. Ülkenin kaderini bir kişinin ağzından çıkacak herhangi bir söze teslim etmek ne kadar doğrudur, gerçekten bunun tartışılması gerekiyor. Güçlü parlamenter sistemden tek kişilik sisteme geçilmesine asla izin vermememiz gerekiyor." 

Basın toplantısına CHP Çankırı İl Başkanı Fikret Tatlıcı, Kadın Kolları Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Zehra Eriç ile partililer de katıldı.


Yorumlar
Çok Okunanlar