Anasayfa /  Foto Galeri

Renklerin senin üzerindeki psikolojik etkileri ve anlamlarını biliyormusun?

Renklerin senin üzerindeki psikolojik etkileri ve anlamlarını biliyormusun? - Sayfa 1

Kırmızı

rnrnSıcak, ateş, kan, şehvet, aşk, samimiyet, güç, heyecan ve saldırgan gibi kavramları simgeler. İnsanları çabuk karar almaya ve beklentileri arttırmaya teşvik edici bir etkisi vardır. Kırmızı, oldukça dikkat çekici bir renktir. Kırmızı renkteki kelimeler ve objeler insanların dikkatini hemen çeker. Kırmızı rengi tercih edenlerin, güç ve iktidara düşkün oldukları görülür. Bu kişiler aktif ve girişkendirler. Kaybetmekten hiç hoşlanmazlar ve elde etmeyi sever. Belirleyici ve yönlendiricidir. Arzuludur, iştahlı ve hırslıdırlar. Liderlik ve önderlik özellikleri ile kendilerini hemen fark ettirirler.

Renklerin senin üzerindeki psikolojik etkileri ve anlamlarını biliyormusun? - Sayfa 2

Mavi

rnrnMavi renk, yalnızlığı, üzüntüyü, depresyonu, bilgeliği, güveni ve bağlılığı simgeler. İş görüşmelerine mavi giyerek gitmek işte ki kararlılığı ve bağlılığı ifade eder. Mavi doğal bir iştah kapatıcıdır. Kilo problemi olanların evlerini maviye boyamaları, yapılan diyet programlarına olumlu katkı sağlayabilir. Mavi rengi tercih eden kişiler, toleranslı, hoşgörülü, anlaşma yanlısı olduklarını ve huzuru aradıklarını görmekteyiz. Kendileri ile barışıktırlar. Az ile yetinebilirler, sabırlı ve metanetlidirler. Ayrıca çok fedakârdırlar. Aileleri ve arkadaşları için oldukça özverili olmaları bazen suistimallere sebebiyet verebileceğinden dikkatli olmalıdırlar.

Renklerin senin üzerindeki psikolojik etkileri ve anlamlarını biliyormusun? - Sayfa 3

Siyah

rnrnSiyah renk, bir taraftan karanlık güçler, suç ve kötülük ile düşünülürken, diğer taraftan bağlılık, dayanıklılık, bilgelik ve güvenilirlik ile ilişkilendirilir. Bazıları siyahı güçlü ve ciddi görünmek için kullanır. Siyah rengi seven insanlar genellikle özgüveni yüksek ve kararlı kimselerdir. İnatçılık ve aşırı hırs gibi olumsuzlukları vardır. Ayrıca, siyah giyen insanların ruhsal sorunlarının daha fazla olduğu tespit edilmiştir.

Renklerin senin üzerindeki psikolojik etkileri ve anlamlarını biliyormusun? - Sayfa 4

Mor

rnrnMor renk Asaleti simgeler. Lüks hayat, zenginlik ve zarafeti simgeler. Aynı zamanda romantizmin, duygusallığın ve tutkunun rengidir. Morun açık tonları olan leylak ve lila gibi renkler ilham verdiği için çalışma odalarında tercih edilebilir. Mor rengi seven insanların ruhsal dünyaları çok ön plandadır. Duyarlılıkları fazla olduğu için sanat dallarında başarılı olmaları daha fazladır.