Anasayfa /  Foto Galeri

Rusya-Ukrayna savaşı ne şekilde sonuçlanır?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusunda yer alan ve Rus ayrılıkçıların elinde bulunan Donetsk ve Luhansk bölgelerini tanıdı. Rusya Dışişleri Bakanlığı da Ukrayna'nın barış istiyorsa bu iki bölge ile olan dostluk anlaşmalarını onaylaması gerektiğini açıkladı. Rusya'nın kararı Batı'da ve Ukrayna da tepkiye neden olurken, olası savaş endişelerini körüklendi.

Rusya-Ukrayna savaşı ne şekilde sonuçlanır? - Sayfa 1

RIA haber ajansının bildirdiğine göre, Rusya Dışişleri Bakanlığı, Moskova'nın,bölgelerin kesin sınırları gibi konuları tartışabilmesi için önce Ukrayna'nın iki ayrı bölgesiyle olan dostluk anlaşmalarını onaylaması gerektiğini söyledi.

Rusya-Ukrayna savaşı ne şekilde sonuçlanır? - Sayfa 2

İŞTE RUSYA'NIN İŞGAL ROTALARI

Rusya Devlet Balakanı Vladimir Putin, doğu Ukrayna'daki iki ayrılıkçı bölge olan Donetsk ve Luhansk'ı bağımsız olarak tanıdı ve yaklaşmakta olan savaş korkularını körükledi. 

Askeri analistler, Ukrayna sınırına yakın 190 bine kadar askeriyle Rusya'nın Ukrayna’yı işgal kararı alması durumunda birçok seçeneğe sahip olduğunu açıkladı. 

İşte Rusya'nın olası işgal rotaları...

Rusya-Ukrayna savaşı ne şekilde sonuçlanır? - Sayfa 3

BELARUS ROTASI 

ABD merkezli CNA araştırma kuruluşundan Michael Kofman'a göre, Rusya'nın hedefi Ukrayna'da tam rejim değişikliği ise, kuzeyden bir saldırısı gerçekleştirmesi oldukça olası bir durum.

Rusya-Ukrayna savaşı ne şekilde sonuçlanır? - Sayfa 4

RUSYA'NIN BELARUS'TA 30 BİN ASKERİ VAR

Rusya'nın Belarus'ta uzun menzilli ortak askeri tatbikatlar için İskender kısa menzilli füzeler ve onlarca roketatarın yanı sıra Su-25 kara saldırı uçakları ve Su-35 avcı uçaklarıyla donatılmış 30 bin askeri bulunuyor.