Anasayfa /  Foto Galeri

Sıcaklıklar düşüyor! Meteoroloji il il uyardı... Yoğun kar yağışı uyarısı | 16 Şubat 2021

Hava durumu tahminleri Meteoroloji tarafından açıklandı. Marmara Bölgesi başta olmak üzere yurdun bir çok bölgesinde etkili olan kar yağışının ardından MGM'den yeni uyarı geldi. Vatandaşların internette aradığı İstanbul'da hava nasıl olacak? İstanbul'a kar ne zaman yağacak? İstanbul'a kar yağacak mı? Ankara'da hava nasıl olacak? Bugün hava nasıl olacak? sorularının cevabı haberin detayında. İşte 16 Şubat 2021 Salı hava durumu tahminleri...

Sıcaklıklar düşüyor! Meteoroloji il il uyardı...  Yoğun kar yağışı uyarısı | 16 Şubat 2021 - Sayfa 1

Hava durumu tahminleri Meteoroloji tarafından açıklandı. Marmara Bölgesi başta olmak üzere yurdun bir çok bölgesinde etkili olan kar yağışının ardından MGM'den yeni uyarı geldi. Yapılan tahminlere göre, hava sıcaklıklarının salı gününden itibaren güney ve iç bölgelerin yanı sıra doğu bölgelerinde, 17-18 Şubat'ta 8-15 derece azalacağı, sıcaklıklardaki düşüşün hafta sonuna kadar etkili olacağı öngörülüyor. Kar yağışı ise İç Anadolu ve Marmara'da devam edecek. Salı günü de İstanbul'da kar etkisini gösterecek. İşte, 16 Şubat İstanbul, Ankara, İzmir ve il il hava durumu tahminleri

Sıcaklıklar düşüyor! Meteoroloji il il uyardı...  Yoğun kar yağışı uyarısı | 16 Şubat 2021 - Sayfa 2


Kar yağışı İstanbul başta olmak üzere bir çok ilde etkili oldu. Kar nedeniyle evlerin çatısı beyaza büründü kentlerde kartpostallık görüntüler oluştu. Meteoroloji'den yapılan açıklamada da ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Kuzey ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu ile Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceği açıklandı. Yağışların, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’nun yağış alan kesimlerinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Sıcaklıklar düşüyor! Meteoroloji il il uyardı...  Yoğun kar yağışı uyarısı | 16 Şubat 2021 - Sayfa 3

HAFTA SONUNA KADAR SOĞUK HAVA ETKİLİ OLACAK

Hava sıcaklıklarının bugünden itibaren güney ve iç bölgelerin yanı sıra doğu bölgelerinde, 17-18 Şubat'ta 8-15 derece azalacağı, sıcaklıklardaki düşüşün hafta sonuna kadar etkili olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmeye göre, ülkede halen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altında olan kuzey, iç ve batı bölgelerdeki hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 4 ila 6 derece altında, doğu bölgelerinde ise mevsim normalleri civarında ve yer yer üzerinde seyrediyor.
Sıcaklıkların bugünden itibaren güney ve iç bölgelerin yanı sıra doğu bölgelerinde 17-18 Şubat'ta 8-15 derece azalması bekleniyor. Sıcaklık düşüşünün hafta sonuna kadar etkili olacağı tahmin ediliyor.

Sıcaklıklar düşüyor! Meteoroloji il il uyardı...  Yoğun kar yağışı uyarısı | 16 Şubat 2021 - Sayfa 4

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI:

Kar yağışının, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz, Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile Kocaeli, Sakarya, Giresun, Bingöl, Bitlis, Muş, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yoğun şekilde olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.