Anasayfa /  Foto Galeri

Sinema Tarihinin En İyi 9 Korku Filmi

Sinema Tarihinin En İyi 9 Korku Filmi - Sayfa 1

Yaratığın Dönüşü (Aliens)– 1986Nostromo’dan tek sağ kurtulan Ripley’ın kaçış modülü uzay boşluğunda 57 yıl boyunca sürüklenmiştir. Kendisini kurtaranlar hikayesine inanmayınca şaşkına döner. Daha sonra bir koloninin yerleştiği yabancı gezegenle tüm iletişim birden kesilir. Ve şirket, Ripley’den LV – 426’ya gönderilen yüksek teknoloji ürünü teçhizatlarla donatılmış komandolara eşlik etmesini ister; ancak Ripley bu teklifi kabul etmez.

Sinema Tarihinin En İyi 9 Korku Filmi - Sayfa 2

Frankeştayn (Frankenstein)  – 1931Gelmiş geçmiş en önemli korku filmi karakteri… James Whale, Mary Shelley’nin romanından, boyundan büyük işlere kalkışan bir bilim adamı ve onun suistimal edilip toplum dışına itilen çocuksu canavarının masalı.

Sinema Tarihinin En İyi 9 Korku Filmi - Sayfa 3

Kuşlar (The Birds) 1963Yönetmen Alfred Hitchcock Kuzey Kalifoniya’da tatil yaparken gazetede gördüğü bir haberden oldukça etkilenir. Haberde kıyı evlerine doğru saldırıya geçen deniz kuşlarından bahsedilmektedir. Bu olay ile Daphne du Maurier’in kısa bir öyküsü yönetmenin kafasında birleşince, Kuşlar filminin temelleri de atılmış olur.

Sinema Tarihinin En İyi 9 Korku Filmi - Sayfa 4

Frankeştayn’ın Gelini (Bride of Frankenstein) – 1935Fırtınalı bir günde Lord Byron, yazar Mary Shelley ve kocası Percy ateşli bir tartışma içindedirler. Mary, Frankenstein’ın basit bir korku hikayesi değil, insan ruhunu aydınlatan derin bir eser olduğunu iddia eder ve hikayenin aslında canavarın ölümüyle bitmediğini ve devamı olduğunu söyler. Başlar anlatmaya.