Temizlik görevlisi olarak işe başladı, şehirin tek kadın ustası oldu!
Diyarbakır'da eşinin tatlı imalathanesinde temizlik görevlisi olarak işe başlayan 1 çocuk annesi Sinem Acay (34), azimle çalışarak kentin tek kadın halkla tatlı ustası oldu. Müşterilerin kendisini halka tatlı yaparken görünce şaşırdığını ifade eden Acay, "Gelen müşteriler şaşırıyordu. Kadından halka tatlıcı ustası mı olur diye. Kimi de övüyordu. Ben işimi severek yapıyorum. Şubeler açarak Türkiye genelinde markalaşmak istiyorum" dedi.
Temizlik işlerine yardım etmek için işe başladı!
Sur ilçesinde tatlı imalathanesi bulunan Recai Acay'a iş yerinin temizlik işlerinde yardım eden Sinem Acay, arta kalan zamanda ise imalathane bölümündü poğaça, açma ve halka tatlı yapmaya başladı.
Kentin tek kadın halkla tatlı ustası oldu. Müşterilerin kendisini halka tatlı yaparken görünce şaşırdığını ifade eden Acay, "Gelen müşteriler şaşırıyordu. Kadından halka tatlıcı ustası mı olur diye. Kimi de övüyordu. Ben işimi severek yapıyorum.
Tatlı imalathanesi büyütmek isteyen Acay çifti, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'na (KOSGEB) başvurdu.
Sinem Acay, burada girişimcilik eğitimlerini aldıktan sonra KOSGEB desteğini aldı. 3 yıldır halka tatlı ustalığı yapan Acay, eşiyle birlikte Yenişehir ilçesinde açtıkları imalathanede geçimlerini sağlıyor.
Acay'ı görenler ise şaşırıyor. Kentte, kadın halka ustası olarak tek olan Acay, markalaşarak Türkiye'de şubeler açmayı hedefliyor.
''Şubeler zinciri kurmak istiyorum.''
Sinem Acay, eşinin yanına imalathaneye temizliğe gitmesiyle halka tatlı yapmayı öğrendiğini ifade ederek, "Baklava, poğaça ve açma yapmaya başladım. İmalattan sonra dükkanda satış yaptım. Eşim başka yerde iş yapmaya başlayınca ben heveslendim burayı işletirim diye. 3 yıldır bu işi yapıyorum.
Gelen müşteriler şaşırıyordu. Kadından tatlıcı mı, olur diye? Kimisi de övüyordu. Ben işimi severek yapıyorum. Halka tatlı kadınların emeğiyle de yapılır. İki günde öğrendim. İşimin hakkını vermeye çalışıyorum. Bütün kadınlar bunu yapabilir. İmalatı açtıktan bir yıl sonra KOSGEB'den destek aldım.
KOSGEB'in bize faydası çok fazla oldu. İmalatı kurmuştuk ama bize destek lazımdı. KOSGEB'e başvuru yaptım, kursunu gördüm sonra da desteği aldım. Kurumlara tatlı veriyorduk.
KOSGEB'in sayesinde verilen destekle biz buralara geldik. Şubeleşme yaparak Türkiye genelin de markalaşmak istiyorum. Şubeler zinciri kurmak istiyorum kadın olarak" dedi.
''Eşim, beni imalata arka tarafa itti,mutluyum ve memnunum''
Baklava ustası Recai Acay ise "Eşim halka tatlı, baklava ve börek yapmaya başladı. Son derece güzel de oldu. Biz de destek verdik. Beni de geçti tabi öyle diyelim. İyi yürüdü, beraber çalışıyoruz. İsim de onun, ustalık hakkı da onun.