Anasayfa /  Ekonomi

Temmuz 2024 en düşük memur maaşı ne kadar olacak?

Emekli ve memur maaş zamlarının belirlenmesinde odak noktası, 3 Temmuz Çarşamba günü açıklanacak haziran ayı enflasyon verileri oldu. Bu veriler, memur maaşları için önemli bir belirleyici olacak. Memur ve memur emeklisi maaşları, yüzde 10'luk toplu sözleşme zammına ek olarak, haziran ayı enflasyon oranlarıyla güncellenecek. Bu durum, 2024 Temmuz ayında en düşük memur maaşının ne kadar olacağı sorusunun cevabını verecek.

Abone ol
Abone ol 30 Haziran 2024 15:26

Memur zammında yaşanan son dakika gelişmeleri milyonlarca memur ve memur emeklisinin gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Yılda iki kez ocak ve temmuz aylarında toplu sözleşme zammı ve 6 aylık enflasyon farkı eklenerek belirlenen memur maaşında, zam oranı 3 Temmuz Çarşamba günü TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon rakamları ile açıklık kazanacak. Bilindiği gibi ocak ayında yüzde 49,25 zamla en düşük memur maaşı 32 bin 861 liraya, en düşük memur emekli aylığı da 14 bin 741 liraya yükseltimişti. Peki, "En düşük memur maaşı ne kadar olacak, 6 aylık enflasyon farkı ile memur maaşına yüzde kaç zam gelecek?" İşte 2024 Temmuz memur maaş zammı hesaplama tablosu...

MEMUR ZAMMINDA KRİTİK ORAN BELLİ OLDU!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Mayıs ayı enflasyon verileriyle birlikte, memur ve emeklilerinin zam oranını belirlemede etkili 5 aylık enflasyon farkı da belli oldu.

Memur maaşları ve emekli memur aylıklarına ocak ayında yüzde 15 oranında toplu sözleşme zammı yapıldı. Temmuz ayında da yüzde 10 oranında toplu sözleşme zammı yapılacak. Ocak ayındaki toplu sözleşme zammını aşan enflasyon farkı temmuz ayında maaşlara yansıtılacak.

Yorumlar