Anasayfa /  Spor

TRT 1 EURO 2024 güncel şifresiz frekans bilgileri

EURO 2024 yarı final maçları öncesinde, kesintisiz izlemek isteyenler TRT 1 frekans ayarlarını nasıl yapacaklarını merak ediyor. Uydu alıcıları ve televizyonları üzerinden frekans ayarlama yöntemleri araştırılıyor. İşte güncel TRT 1 EURO 2024 şifresiz frekans bilgileri.

Abone ol
Abone ol 09 Temmuz 2024 16:20

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda yayın yapan kanalların frekansları ülke sınırları dışında şifreleniyor. Bu nedenle, TRT 1 frekans ayarını henüz yapmamış olan izleyiciler, uydu alıcılarını ve televizyonlarını güncelleyerek maçları canlı takip edebilirler. Şifreleme sonrasında TRT 1 frekans ayarı yapan kullanıcılar, maçları kesinti olmadan izleyebilecekler.

TRT 1 FREKANS AYARLAMA YÖNTEMLERİ

Uydu alıcınızın kumandası üzerinden menü tuşuna basarak ayarlar bölümüne giriş yapın. Kanal ayarları bölümünde bulunan “Transponder - Transponder Ekle” seçeneğine girin ve aşağıdaki güncel TRT 1 frekans bilgilerini girerek “Ok-Tamam” tuşuna basın. Menüden çıkış yaparak kanal ekranına gelin ve kanal listesinin sonunda TRT 1’i bulun.

Güncel TRT 1 Frekans Bilgileri:

Uydu: Türksat 4A

Frekans: 11794

Polarizasyon: V (Dikey)

Sembol Oranı: 30000

FEC: 3/4

MANUEL FREKANS GÜNCELLEMESİ

Sinyal yok hatası alan kullanıcılar, TV’nin gelişmiş ayarlar kısmına gelerek kanal ayarlama ekranına giriş yapmalı ve manuel ayarlama seçeneğini kullanmalıdır. Transponder ekranına gelen kullanıcılar, TRT’nin yeni frekans bilgilerini 11794/V/30000 olarak değiştirip güncelleştir seçeneğini tıklamalıdır. Bu işlem sinyal gücünü artıracak ve EURO 2024 maçlarını kesintisiz izlemenizi sağlayacaktır.

TRT 1 ŞİFRESİ NASIL KALDIRILIR

Kullanıcılar, ayarlar veya kurulum menüsüne giriş yaparak tek kanal arama menüsüne girmelidir. Uydu alanına “Türksat 42° E" ve Türksat Ankara Paket” seçerek şebekede ara kısmını açık duruma getirin. Manuel olarak frekans güncellemek için Biss Key veya TP ekleyin.

Kumandanızın menü tuşuna basarak televizyonun ayarlarına giriş yapın ve “Transponder Ekle” seçeneğini bulun. Bu seçeneğe girdikten sonra, kumandanızdan mavi tuşa basarak TP ekleme ekranına gidin. Güncel frekans bilgilerini girdikten sonra “Okey” tuşuna basarak frekansı kaydedin. Menüden çıkarak kanal ekranına gelmek için “Exit” tuşuna basın ve yeni eklenen kanalları kanal listesinin sonunda bulun.

Yorumlar
Çok Okunanlar