Anasayfa /  Foto Galeri

Türk toplumunda cinsellikle ilgili doğru sanılan yanlışlar

Türk toplumunda cinsellikle ilgili doğru sanılan yanlışlar - Sayfa 1

Çocukların her şeyle ilgili öğrenmeye yönelik naif meraklı soruları cinselliğe geldiğinde genellikle sert bir şekilde engelleniyor. “Çok ayıp, “bir daha duymayayım”, “çek elini bakayım oradan”, “kötü kız mı olmak istiyorsun?”, “Günah, çarpılırsın”, “Bak pipin düşer” gibi cevaplar alıyor genellikle çocuklar.

Türk toplumunda cinsellikle ilgili doğru sanılan yanlışlar - Sayfa 2

Çocukken öğreniyor cinselliğin yasaklarını, cinselliğin konuşulmaması hatta düşünülmemesi gereken bir konu olduğunu. Ve cevaplanmayan sorularını, meraklarını zihninin derinliklerine itmeye çalışıyor.

Türk toplumunda cinsellikle ilgili doğru sanılan yanlışlar - Sayfa 3

Çocuklukta bunu yaşayınca büyüdüğünde sihirli bir değnek değmiyor ne yazık ki. Çocukken ne öğrendiyse, ne yaşadıysa yetişkin bir kadın ve erkek olduğunda da aynı şeyleri tekrar ediyor. Mesela cinsellik eşler arasında bile üzerine konuşulacak bir konu gibi görülmez. Cinsellik sadece yaşanır.

Türk toplumunda cinsellikle ilgili doğru sanılan yanlışlar - Sayfa 4

Cinsel ilişki sırasında nelerden hoşlandığını söylemek birçok kadın ve erkek için çok zor bir durumdur. Eşinin cinsel organını gözüyle hiç görmeyen hatta kendi cinsel organından tiksinen ve bakamayan kadınlar vardır mesela. Hal böyle olunca cinsellikle ilgili doğru bilinen yanlışlar yani cinsel mitler ortaya çıkıyor. rnCinsel mitler cinsellikle ilgili toplum tarafından sıkça kabul gören, uzun süredir süregelen, çoğu zaman koşulsuz ve şartsız olarak kabul edilen, yanlış olan, ancak doğruluğuna inanılan bilgilerdir. En yaygın olanları şu şekilde bahsedebiliriz.