Türkiye İş Bankası'ndan ağaçlandırma adına Geleceğe Orman uygulaması!
Türkiye İş Bankası, sürdürülebilir bir gelecek hedefi doğrultusunda geliştirdiği “Geleceğe Orman” uygulamasını hayata geçirdiğini duyurdu.
Abone olTürkiye İş Bankası, sürdürülebilir bir gelecek hedefi doğrultusunda geliştirdiği “Geleceğe Orman” uygulamasını hayata geçirdiğini duyurdu. Banka müşterileri, İşCep uygulaması üzerinden Geleceğe Orman’a katılarak, çevreye duyarlı bankacılık işlemlerinin yanı sıra gündelik hayatlarındaki aktiviteleri karşılığında da karbon puanı kazanabilecekler.
Kazanılan puanlar belli bir limite ulaştığında müşteriler adına TEMA Vakfı aracılığıyla fidan dikimi yapılacak. Geleceğe Orman uygulaması kapsamında ilk üç yılda toplam 1 milyon adet fidan dikimi yapılması öngörülüyor.
“ÇEVRE DUYARLILIĞINI FİDAN DİKİMİ İLE ÖDÜLLENDİRİYORUZ”
İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, uygulamaya ilişkin yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
“Kapsayıcı ve katılımcı bir yaklaşımla sürdürülebilir değer yaratan geleceğin bankası olma vizyonuyla hareket ediyoruz. Tüketiciler, fon yöneticileri, siyasi otoriteler ve sosyal kuruluşlar dünyanın her yerinde ürününü ya da hizmetini tükettiği, finansman olanağı sunduğu ya da bir şekilde paydaşı haline geldiği işletmelerin varoluş amaçlarını sorgular hale gelmiştir. Bankacılık da bundan ari değildir. Bankamız, geçmişten bu yana Çevresel, Sosyal ve Kurumsal Yönetişim başlıkları altında doğan ihtiyaçlara yanıt oluşturmak gayretindedir. Bu çabaların bir örneği olan, çevre konusunda TEMA Vakfı ile iş birliğimiz çok eskilere dayanıyor. “81 İlde 81 Orman” projesi çerçevesinde 81 ilimizde yaklaşık 1.500 hektar alana 2.205.000 adet fidan dikildi. TEMA Vakfı’nın çocukların doğada daha fazla zaman geçirerek doğayı gözlemlemeleri, keşfetmeleri ve ekolojik okuryazarlık becerilerini güçlendirmeyi amaçlayan Minik TEMA ve Yavru TEMA Doğa Eğitim Programları’nı destekleyerek 2019’dan bu yana 342 bini aşkın çocuğa ulaştık. Maximum TEMA, Doğasever Maxipara gibi kartlarla çevreye desteğimiz devam etti.”
“Yeni uygulamamız Geleceğe Orman ile müşterilerimizle el ele vererek karbon ayak izimizi azaltıyoruz” diyen Sezen, “Müşterilerimizin çevreye duyarlı yaklaşımlarını destekliyor; yazılı ekstre almamak, bisiklet kullanmak, yürüyüş yapmak gibi bilinçli adımlarında karbon puanı kazanmalarını sağlıyor, müşterilerimizin bu çabalarını fidan dikimi ile ödüllendiriyoruz. Herkesi Geleceğe Orman uygulamasına katılarak, farkındalığımızı artırmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.
KARBON PUANLAR FİDAN BAĞIŞI İÇİN KULLANILIYOR
For the first stage, there are 13 transactions within the scope of the application. Offering the experience of being a customer through an end-to-end digital process, “I Want to Become a Customer”, digitally preferring credit card statements, not receiving receipts for ATM transactions, and confirming contracts and forms in the digital environment are individually rewarded with 80 carbon points. In addition to the aforementioned low-frequency transactions, transactions and activities that are frequently repeated in the flow of daily life, such as making contactless, mobile or QR code payments, making public transport card payments and taking a minimum of 2,000 steps a day, are rewarded up to 2 carbon points each time. Sum of accumulated carbon points 1. When it reaches 000, users can use these points to donate saplings to the TEMA Foundation and can access the donation certificates issued by the TEMA Foundation on İşCep. On the one hand, the development of the application to create an ecosystem for a sustainable future continues.
Forming an innovative response to the need to take action for the environment in the flow of daily life, Future Orman acts as an intermediary for İşbank customers to lead a more environmentally friendly life interactively with their daily lives, and while doing so, it does not expect any financial return from its customers.