Anasayfa /  Kültür sanat

“Üç Şehir Bir Kahve: Kahire, İstanbul, Viyana” meraklılarıyla buluştu

“Üç Şehir Bir Kahve: Kahire, İstanbul, Viyana” meraklılarıyla buluştu

Abone ol
Abone ol 14 Ocak 2016 19:29

“Üç Şehir Bir Kahve: Kahire, İstanbul, Viyana” sergisi Milli Reasürans Sanat Galerisi’nde sergilenmeye başladı. Kahvenin kültürlerarası ortak dilinden yola çıkarak hazırlanan kültür projesi, üç şehrin kahve anlatılarını fotoğraflar, videolar ve hikâyelerle aktarıyor. Sergi süresince her Cumartesi günü “Kahve Bahane, Sohbet Şahane” başlıklı sohbetler de gerçekleştirilecek. Sergi, 27 Şubat’a kadar devam edecek.

İstanbul Milli Reasürans Sanat Galerisi’nde 07 Ocak tarihinde ziyarete açılan “Üç Şehir Bir Kahve: Kahire, İstanbul, Viyana” sergisi, kahvenin hayatın nasıl tam da ortasında var olduğunu, bu üç şehirdeki serüvenini, tarihi gelişimini, kültürel dinamikleri nasıl şekillendirdiğini ve günümüzdeki yansımalarını anlatan bir kültür projesi. Kahvenin bugününü, tarihinden gelen anlatımlarla aktaran ve İstanbul’u kahvenin yolculuğunda bir buluşma noktası olarak konumlayan projede Viyana, İstanbul ve Kahire’nin günlük yaşamında kahve ile kurulan yaşamsal ilişki tüm çarpıcılığıyla gözler önüne seriliyor.

Suna Altan’ın küratörlüğünde, Yeşim Bakırküre’nin sergi tasarımını, Haluk Tuncay’ın grafik tasarımlarını, Sercan Tekin’in de videolarını üstlendiği “Üç Şehir Bir Kahve: Kahire, İstanbul, Viyana” projenin fotoğrafları ise Manuel Çıtak’a ait. Projede üç şehrin kalbinden gelen fotoğraf karelerine, kahve tarihi ve yazınlarından alıntılanan hikâyeler ve videolar eşlik ediyor.

Projeye hayat veren fotoğraf ve alıntılar, ayrıca “Üç Şehir Bir Kahve” kitabı ile bir araya getirildi. “Üç Şehir Bir Kahve” kitabına sergi süresince Milli Reasürans Sanat Galerisi’nden ulaşılabilecek.

Mehmet Kurukahveci Kültür Merkezi tarafından düzenlenen sergi süresince her Cumartesi günü “Kahve Bahane, Sohbet Şahane” adıyla düzenlenecek sohbetlerde de kahve tarihi ve kültürü konusunda uzman isimlerle interaktif söyleşiler gerçekleştirilecek. Sergi, 27 Şubat tarihine kadar devam edecek.

Sergi hakkında daha fazla bilgi için www.3sehir1kahve.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

Maçka Cad. No: 35 Teşvikiye, Şişli

Bu haber RSS Servisi ile alınmıştır.

Yorumlar
Çok Okunanlar