Anasayfa /  Teknoloji

Ünlü marka Tesla'dan yeni girişim!

Teksas Denetleme Ofisi’nin belgelerinden yola çıkarak Tesla şirketinin yepyeni girişimler yapması bekleniyor. Öyle ki bir tesis kurulacağı ve bu tesiste lityum hidroksit pili geliştirmeyi planladığı söyleniyor.

Abone ol
Abone ol 12 Eylül 2022 22:58

Tesla şirketinin birçok alanda faaliyet gösterdiği biliniyor. Bu şirketin elektrikli otomobil alanında birçok ürünü olduğu da bir gerçek. Elektrikli otomobillerin ise piller sayesinde çalıştığı herkes tarafından görülüyor. Bu yüzden de elektrikli araçlar pil konusunda yüksek teknoloji kullanmaya başlıyor. Pillerin gelişimi ve verimini arttırmak için birçok özellik deneniyor. Tesla ise pil alanında kendini geliştirmek için Teksas’ın kıyılarında bir lityum rafinerisi kurmayı planlıyor. Yazımızda bu durumdan bahsediyoruz!

Teksas Denetleme Ofisi’nin belgelerinden yola çıkarak Tesla şirketinin yepyeni girişimler yapması bekleniyor. Öyle ki bir tesis kurulacağı ve bu tesiste lityum hidroksit pili geliştirmeyi planladığı söyleniyor. Hatta söylenenlere göre Kuzey Amerika’da türünün ilk örneği olmak gibi bir hedefi de var. Teksas eyaletinde gerçekleşecek olan bu olayın lityum hidroksitin ham cevherinin işlenerek pil üretimi konusunda uygun bir hale getirmekle başlanacağı ve fabrikalara göndermek gibi bir işleminin bulunacağı ifade ediliyor.

Artık metalin yüksek maliyetli olması ve bu konuda şirketin sorun yaşaması sebebiyle yepyeni bir adım atılması gerektiğini Elon Musk daha önce ifade etmişti. Bu yüzden atılan adımlar şaşırtıcı olmamakla birlikte gerekli görülüyor. Lityum rafinerisi işine girmesiyle birlikte kendi pillerini üretmeleri an meselesi hale geliyor.

Etiketler tesla pil pil üretimi
Yorumlar
Çok Okunanlar