Anasayfa /  Foto Galeri

Vatandaşın Adnan Oktar isyanına, RTÜK bu cevabı verdi

Vatandaşın Adnan Oktar isyanına, RTÜK bu cevabı verdi - Sayfa 1

Vatandaşlar, kamuoyunda "Adnan Hoca" olarak bilinen Adnan Oktar'ın dini içerikli olduğunu iddia ettiği programlarına yönelik Radyo ve Televizyon Üst Kurulunu (RTÜK) şikayet yağmuruna tuttu.

Vatandaşın Adnan Oktar isyanına, RTÜK bu cevabı verdi - Sayfa 2

Sadece son iki buçuk aylık dönemde toplam 444 "Adnan Oktar" şikayeti alan Üst Kurul ise söz konusu yayınların A9 isimli televizyon kanalından değil, kurumun denetim alanı dışında kalan YouTube ve sosyal medya üzerinden yapıldığını saptadı.

Vatandaşın Adnan Oktar isyanına, RTÜK bu cevabı verdi - Sayfa 3

A9 kanalı ve internet üzerinden yaptığı yayınların içeriğiyle kamuoyunda büyük tartışmalara neden olan Adnan Oktar'la ilgili son dönemde RTÜK'e de yüzlerce şikayet iletildi. İzleyiciler, son iki buçuk aylık dönemde "Adnan Oktar ile Sohbetler" isimli programa toplam 444 şikayette bulundu. Şikayetlerin 190'ı RTÜK'ün web sitesi, 135'i çağrı hattı, 113'ü e-devlet ve 6'sı RTÜK Mobil uygulaması üzerinden iletildi.

Vatandaşın Adnan Oktar isyanına, RTÜK bu cevabı verdi - Sayfa 4

Ayrıca vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) ve Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) üzerinden de 22 kez Adnan Oktar'ın sohbet programlarından duydukları rahatsızlığı aktardı.