Anasayfa /  Hava durumu

Yarın hava nasıl olacak? İşte 22 Kasım Çarşamba (yarın) hava durumu

Meteroloji yarın için uyardı.. Marmara Denizi'nde fırtına, Hatay’da, Hakkari, Şırnak, Mardin, Batman ve Siirt ile Diyarbakır’ın Güney ve Doğu ilçelerinde kuvvetli yağış bekleniyor.

Abone ol
Abone ol 21 Kasım 2018 19:18

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ile Doğu Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların; Kırklareli, Edirne, İstanbul’un kuzey kesimleri, Hatay, Trabzon, Rize, Artvin’in kıyı kesimleri, Mardin, Siirt, Batman, Van’ın kuzeyi, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemiz genelinde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, gece saatlerinden itibaren Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette yarın Marmara’da kuvvetli (30-50 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor. 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Kırklareli, Edirne, İstanbul’un kuzey kesimleri, Hatay, Trabzon, Rize, Artvin’in kıyı kesimleri, Mardin, Siirt, Batman, Van’ın kuzeyi, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın yarın Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar vb. olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE YARIN HAVA NASIL?

MARMARA

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu gece saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinde yarın İstanbul'un kuzey ilçeleri ile Kırklareli'nin kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın yarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.



BURSA 11°C, 16°C



Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı



ISTANBUL 12°C, 15°C



Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



KIRKLARELI 10°C, 11°C



Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde il genelinde, yarın kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



SAKARYA 12°C, 14°C



Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

EGE

Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, kıyı kesimlerinin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 



A.KARAHISAR 5°C, 12°C



Çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı



IZMIR 13°C, 18°C



Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



KÜTAHYA 7°C, 14°C



Çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı



MANISA 12°C, 16°C



Çok bulutlu, gece saatlerinde aralıklı sağanak yağışlı

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Antalya'nın batı ve doğu ilçeleri, gece saatlerinde Hatay çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



ADANA 11°C, 22°C



Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı



ANTALYA 15°C, 21°C



Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde batı ve doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



HATAY 13°C, 17°C



Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu gece saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



ISPARTA 5°C, 13°C



Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.



AKSARAY 6°C, 14°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu



ANKARA 9°C, 12°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu



CANKIRI 7°C, 12°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu



ESKISEHIR 7°C, 12°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın öğle saatlerinden sonra yağmurlu

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 



BOLU 8°C, 12°C



Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu



DÜZCE 12°C, 14°C



Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu



KARABÜK 10°C, 14°C



Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu



ZONGULDAK 12°C, 13°C



Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve yükseklerinin yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 



AMASYA 10°C, 13°C



Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu



GİRESUN 13°C, 15°C



Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı



SAMSUN 12°C, 14°C



Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı



TRABZON 13°C, 15°C



Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genel olarak yağmur ve sağanak, bölgenin kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur, kuzeydoğusunda yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların yarın Muş, Şırnak, Bitlis ve Hakkari çevreleri ile Van'ın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



ELAZIĞ 7°C, 12°C



Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı



ERZURUM 1°C, 5°C



Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmurlu, yüksekleri yer yer kar yağışlı



HAKKARİ 6°C, 7°C



Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri yer yer kar yağışlı



KARS -1°C, 7°C



Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmurlu, yüksekleri yer yer kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Kils ve G. Antep çevreleri ile gece saatlerinden itibaren bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



ADIYAMAN 11°C, 15°C



Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı



DIYARBAKIR 8°C, 14°C



Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı



GAZIANTEP 8°C, 14°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı



SIIRT 8°C, 11°C



Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DENİZLERDE YARIN HAVA NASIL?

Marmara’da fırtına; Batı Karadeniz ve Kuzey Ege’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), gece saatlerinden itibaren 5 ila 7 (40-60 km/sa), Doğu Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğu, yarın öğle saatlerinde doğusunda kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), batısında 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, Batı Karadeniz’de 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), yarın sabah saatlerinde 5ila 7 (40-60 km/sa), öğle saatlerinde 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, yarın 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta, fırtına anında zayıf.

EGE

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege’de batı ve kuzeybatı, yarın sabah saatlerinden itibaren kuzeyinde kuzeydoğu, güneyinde kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), yarın öğle saatlerinde güneyinde 4 ila 6 (30-50 km/sa), kuzeyinde 5 ila 7 (40-60 km/sa), Güney Ege’de batı ve güneybatı, gece saatlerinden sonra kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, kuzeyinde yarın öğle saatlerinde 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de batı ve güneybatı, zamanla kuzeybatı, akşam saatleri ile yarın öğle saatlerinde kuzeyinde doğudan, 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuzeyinde gece saatlerinden sonra 2 ila 4 (10-30 km/sa), Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatı, yarın sabah saatlerinden sonra kuzeyinde kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), batısında akşam ve gece saatlerinde 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu, Rüzgâr: Batı ve güneybatı, yarın kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.


Yorumlar
Çok Okunanlar