Anasayfa /  Hava durumu

Yarın hava nasıl olacak? İşte 26 Aralık Çarşamba (yarın) hava durumu

Yarın yurdun iç ve kuzeydoğu kesimlerinde hava sıcaklığı 12 dereceye kadar düşecek. Bazı illerimizde yoğun kar yağışı bekleniyor. Ege ve Marmara'da ise zirai don bekleniyor. İşte 26 Aralık Çarşamba hava durumu.

Abone ol
Abone ol 25 Aralık 2018 21:28

Yarın yurdun iç ve kuzeydoğu kesimlerinde hava sıcaklığı 12 dereceye kadar düşecek. Bazı illerimizde yoğun kar yağışı bekleniyor. Ege ve Marmara'da ise zirai don bekleniyor. İşte yarın hava durumu

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Orta ve Doğu Akdeniz’in kıyı, Güneydoğu Anadolu’nun batı kesimleri ile Rize ve Trabzon kıyılarında kuvvetli yağmur ve sağanak yağış bekleniyor.

Sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kuvvetli kar yağışı uyarısı

İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun batı kesimleri ile Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, Erzurum ve Muş çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yoğun kar  bekleniyor.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Rüzgar, güney ve batı, Marmara ile zamanla iç ve batı kesimlerde kuzeyli yönlerden orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Erzincan çevrelerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde esecek

Zirai don uyarısı

Marmara ve Ege Bölgesi kıyı kesimlerinde bu geceden başlayarak cuma gününe kadar gece ve sabah saatlerinde hafif, iç kesimlere doğru ise orta kuvvette zirai don riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERİMİZDE YARIN HAVA NASIL?

MARMARA’DA HAVA DURUMU

Çok bulutlu, bölgenin doğu kesimlerinin karla karışık yağmur ve genellikle kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güney kesimleri ile Trakya çevrelerinde gece saatlerinden sonra yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın bu akşam ve gece saatlerinde kuzey yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.



BURSA -3°C, 1°C



Çok bulutlu, aralıklı ve hafif olmak üzere kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.



ÇANAKKALE 1°C, 5°C



Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde doğu kesimleri hafif kar yağışlı



İSTANBUL 2°C, 5°C



Çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde karla karışık yağmur ve yüksek kesimleri hafif kar yağışlı



KIRKLARELI -2°C, 3°C



Çok bulutlu

EGE BÖLGESİNDE HAVA DURUMU

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak çevrelerinde yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde gece saatlerinden sonra buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın, bu akşam ve gece saatlerinde bölgenin kıyı kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.



A.KARAHISAR -6°C, -3°C



Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yoğun olmak üzere kar yağışlı



IZMIR 3°C, 6°C



Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı



MANISA 0°C, 5°C



Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı



MUĞLA -1°C, 4°C



Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde sağanak yağışlı

AKDENİZDE HAVA DURUMU

Çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak, Batı Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak, bölgenin iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bu akşam saatlerinden sonra Doğu Akdeniz ile Antalya’nın doğu kesimlerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Isparta çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın, bu akşam ve gece saatlerinde Orta Akdeniz’in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.



ADANA 10°C, 18°C



Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu gece saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.



ANTALYA 10°C, 13°C



Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam ve gece saatlerinde doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



BURDUR -4°C, 0°C



Çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı



HATAY 8°C, 11°C



Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu gece ve yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU BÖLGESİNDE HAVA DURUMU

Çok bulutlu, bölge genelinin kuvvetli karla karışık yağmur ve yoğun kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde gece saatlerinden sonra buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın, bu akşam ve gece saatlerinde bölgenin güney ve doğu kesimlerinde güneyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.



AKSARAY -2°C, 0°C



Çok bulutlu, yağmurlu; bu gece saatlerinden sonra yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı



ANKARA -4°C, -2°C



Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yoğun olmak üzere kar yağışlı



CANKIRI -4°C, -2°C



Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yoğun olmak üzere kar yağışlı



ESKISEHIR -4°C, -2°C



Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yoğun olmak üzere kar yağışlı

BATI KARADENİZ BÖLGESİNDE HAVA DURUMU

Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar; iç kesimlerinde kar şeklinde olması beklenen yağışların bölge genelinde kuvvetli ve yoğun olması bekleniyor. Bölge genelinde gece saatlerinden sonra yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.



BARTIN 1°C, 3°C



Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yoğun olmak üzere kar yağışlı



BOLU -5°C, -2°C



Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yoğun olmak üzere kar yağışlı



DÜZCE -1°C, 1°C



Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yoğun olmak üzere kar yağışlı



ZONGULDAK 1°C, 4°C



Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yoğun olmak üzere kar yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİNDE HAVA DURUMU

Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bu akşam saatlerinden itibaren Artvin haricinde bölge genelinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın, bu akşam ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.



AMASYA 0°C, 2°C



Çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı kar yağışlı



ARTVİN 3°C, 7°C



Çok bulutlu, yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve yağmurlu



SAMSUN 3°C, 5°C



Çok bulutlu, karla karışık yağmurlu gececeği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam ve gece saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.



TRABZON 3°C, 6°C



Çok bulutlu, yağmurlu gececeği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Çarşamba) sabah saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİNDE HAVA DURUMU

Çok bulutlu, bölgenin batı kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı gececeği tahmin ediliyor. Yağışların, bu gece saatlerinden itibaren Malataya, Elazığ, Erzincan, Bingöl, Erzurum ve Muş çevrelerinde yoğun olması bekleniyor. Bu gece satlerinden sonra bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın, bu akşam ve gece saatlerinde bölgenin kuzey kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.



ELAZIĞ 2°C, 4°C



Çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu gece ve yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.



ERZURUM -3°C, 1°C



Çok bulutlu, yarın (Çarşamba) Öğle saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı kar yağışlı



IĞDIR -1°C, 7°C



Çok bulutlu



KARS -3°C, 1°C



Çok bulutlu, yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİNDE HAVA DURUMU

Çok bulutlu, batı kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Çarşamba) sabah saatlerinden itibaren Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa ve Diyarbakır çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.



DIYARBAKIR 2°C, 7°C



Çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.



GAZIANTEP 3°C, 7°C



Çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Çarşamba) sabah saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor.



SIIRT 3°C, 7°C



Çok bulutlu



ŞANLIURFA 5°C, 9°C



Çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.

DENİZLERDE YARIN HAVA NASIL?

Güney Ege’de fırtına, Kuzey Ege ve Doğu Akdeniz’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu ve yağmurlu; Rüzgâr: Batı Karadeniz’de kuzey kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), akşam saatlerinde kuzeyi 4 ila 6 (30-50 km/sa), Doğu Karadeniz’de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), ilk saatlerde doğusu gece saatlerinde geneli 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,5 ila 2,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), sabah saatlerinden itibaren 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağışta anında orta.

EGE

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege’de kuzey kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Güney Ege’de kuzeyden 5 ila 7 (40-60 km/sa), gece saatleri ile öğle saatlerinde güneyi 6 ila 8 (50-70 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m, yer yer 4,0 ila 5,0m, m Görüş: İyi, yağış anında orta, fırtına anında zayıf.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, ve sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz’de güney ve güneybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), gece saatlerinde geneli ile öğle saatlerinde kuzeyi kuzeybatıdan 6 ila 8 (50-70 km/sa), Doğu Akdeniz’de güney ve güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), gece 5 ila 7 (40-60 km/sa), kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, zamanla 3,0m ila 4,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu batısı öğle saatlerinden itibaren batısı karla karışık yağmurlu, Rüzgâr: Güney ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 0,75m, Görüş: İyi, yağış anında orta.


Yorumlar
Çok Okunanlar