Anasayfa /  Hava durumu

Yarın hava nasıl olacak? İşte 30 Aralık Pazar (yarın) hava durumu

Meteoroloji yurt genelinde yarın mevsim normallerinde bir hava beklendiğini bildirdi. Yarın hava nasıl olacak? İşte 30 Aralık Pazar (yarın) hava durumu

Abone ol
Abone ol 29 Aralık 2018 20:47

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli, Tekirdağ, Balıkesir, Antalya, Isparta, Çorum, Bayburt, Gümüşhane, Erzurum ve Ağrı çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yarın hava nasıl olacak? İşte 30 Aralık Pazar hava durumu

Yağışların; kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. 

Ülkemiz genelinde hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak, iç ve batı kesimlermevsim normallerinin altında, doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredecek.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeybatı, doğu kesimlerde doğu ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

BÖLGELERİMİZDE YARIN HAVA NASIL OLACAK?

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Balıkesir, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur, güneydoğusu ile Kırklareli çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.



BURSA 0°C, 7°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazar) sabah saatlerine kadar yağmur ve karla karışık yağmurlu



ÇANAKKALE 2°C, 10°C



Parçalı ve çok bulutlu



İSTANBUL 4°C, 7°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu



KIRKLARELI 1°C, 7°C



Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar kıyıları yağmur, iç kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar iç kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. 



A.KARAHISAR -5°C, 1°C



Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar kar yağışlı



IZMIR 3°C, 10°C



Parçalı ve çok bulutlu



MANISA 3°C, 6°C



Parçalı ve çok bulutlu



MUĞLA 0°C, 9°C



Parçalı bulutlu

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Antalya ve Isparta çevreleri ile zamanla doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Göller yöresinde yer yer sis ve pus hadisesiyle birlikte iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı tahmin ediliyor. 



ADANA 5°C, 10°C



Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren sağanak yağışlı



ANTALYA 8°C, 14°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazar) sabah saatlerine kadar sağanak yağışlı



BURDUR -3°C, 4°C



Parçalı ve çok bulutlu



HATAY 4°C, 9°C



Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra hafif sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus bekleniyor.



AKSARAY -4°C, 0°C



Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren kar yağışlı



ANKARA -4°C, 1°C



Çok bulutlu, yarın (Pazar) sabah saatlerine kadar hafif kar yağışlı 



CANKIRI -4°C, 0°C



Çok bulutlu, yarın (Pazar) sabah saatlerine kadar hafif kar yağışlı 



ESKISEHIR -3°C, 3°C



Çok bulutlu, yarın (Pazar) sabah saatlerine kadar kar yağışlı 

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde olması bekleniyor. İç kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. 



BARTIN 2°C, 7°C



Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu



BOLU -3°C, 1°C



Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 



DÜZCE 1°C, 4°C



Çok bulutlu, kıyı kesimleri yağmur, iç kesimleri kar yağışlı 



ZONGULDAK 3°C, 7°C



Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Çorum, yarın (Pazar) öğle saatlerinden sonra Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. 



AMASYA -3°C, 3°C



Parçalı ve çok bulutlu



ARTVİN -2°C, 2°C



Parçalı, zamanla çok bulutlu



SAMSUN 4°C, 10°C



Parçalı ve çok bulutlu



TRABZON 5°C, 10°C



Parçalı, zamanla çok bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve batısı ile Erzurum ve Ağrı çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. 



ELAZIĞ -5°C, 1°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren kar yağışlı



ERZURUM -10°C, -5°C



Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren batısı ve zamanla il geneli hafif kar yağışlı



IĞDIR 0°C, 2°C



Parçalı ve çok bulutlu



KARS -14°C, -2°C



Parçalı ve çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren batısı, zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği bekleniyor. Yağışların; bölgenin kuzey kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuzey kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. 



DIYARBAKIR -1°C, 3°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren kar yağışlı



GAZIANTEP 0°C, 5°C



Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren sağanak yağışlı



SIIRT 1°C, 4°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren yağmurlu



ŞANLIURFA 2°C, 5°C



Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmurlu

DENİZLERDE YARIN HAVA NASIL OLACAK?

Fırtına beklenmiyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, orta ve batısı aralıklı yağmurlu; Rüzgâr: Batı Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan, doğusu güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), yarın öğleden sonra doğusu 4 ila 6 (30-50 km/sa), Doğu Karadeniz'de batı ve güneybatıdan, yarın öğleden sonra kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), yarın batısı 3 ila 5 (20-40 km/sa) yarın öğleden sonra 6 (50 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,5m, batısı 1,0 ila 2,0m, orta kesimleri yarın öğleden sonra yer yer 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Çok bulutlu, akşam saatleri geneli, yarın doğusu aralıklı yağmurlu; Rüzgâr: Kuzey ve kuzeybatıdan yarın öğleden sonra kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) yarın 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege' de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (40 km/sa), Güney Ege' de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı; Rüzgâr: Batı Akdeniz'de batı ve kuzeybatıdan, gece saatlerinden itibaren kuzeydoğudan, doğusu güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), yarın sabah saatlerinde 6 (50 km/sa), Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), yarın 6 (50 km/saat) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Doğu Akdeniz’in açıkları yarın 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Çok bulutlu, yarın aralıklı kar yağışlı, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan, doğusu kuzeybatıdan, yarın öğleden sonra doğu ve güneydoğudan, doğusu kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 0,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.


Yorumlar
Çok Okunanlar