Anasayfa /  Hava durumu

Yarın hava nasıl olacak? İşte 4 Aralık Salı (yarın) hava durumu

Meteoroloji yarın hava sıcaklığının Güneydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağını bildirdi. Buzlanma ve dona dikkat. Antalya, Mersin ve Adana'da kuvvetli yağış bekleniyor. İşte 4 Aralık Salı (yarın) hava durumu

Abone ol
Abone ol 03 Aralık 2018 20:08

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu (Kars ve Ardahan hariç) ile Muğla çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin edilen yağışların; Antalya il merkezi ve batı ilçeleri, Mersin, Adana’nın batı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı Güneydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak,  Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Karadeniz'de güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Hatay çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Antalya il merkezi ve batı ilçeleri, Mersin, Adana’nın batı kesimlerinde kuvvetli(21-50 kg/m2) olması beklendiğinden, yaşanabilecek ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 

Buzlanma ve dona dikkat

Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE YARIN HAVA NASIL?

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.



BURSA 8°C, 14°C



Parçalı ve çok bulutlu



ISTANBUL 10°C, 14°C



Parçalı ve çok bulutlu



KIRKLARELI 4°C, 11°C



Parçalı ve çok bulutlu



SAKARYA 6°C, 16°C



Parçalı ve çok bulutlu

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri ile Muğla çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.



A.KARAHISAR 4°C, 9°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu



IZMIR 10°C, 15°C



Parçalı ve çok bulutlu



KÜTAHYA 4°C, 11°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu



MANISA 7°C, 14°C



Parçalı ve çok bulutlu

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, batı kesimleri ile zamanla bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya il merkezi ve batı ilçeleri, yarın öğle saatlerinden sonra Mersin, Adana'nın batı çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Rüzgarın Doğu Akdeniz kıyıları ile Hatay çevrelerinde doğu ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.



ADANA 13°C, 17°C



Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın öğle saatlerinden sonra batı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



ANTALYA 14°C, 16°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; il merkezi ve batı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.



HATAY 12°C, 13°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın aralıklı sağanak yağışlı



ISPARTA 5°C, 10°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, yarın güney ve doğusu ile zamanla bölge genelinin yer yer hafif olmak üzere aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.



ANKARA 4°C, 12°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra yağmurlu



CANKIRI 2°C, 11°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra yağmurlu



ESKISEHIR 4°C, 12°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra hafif yağmurlu



KAYSERİ 1°C, 13°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın yağmurlu

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinin yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.



BOLU 5°C, 12°C



Parçalı ve çok bulutlu



DÜZCE 8°C, 16°C



Parçalı ve çok bulutlu



KARABÜK 4°C, 14°C



Parçalı ve çok bulutlu



ZONGULDAK 8°C, 12°C



Parçalı ve çok bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, yarın iç kesimlerinin yerel olmak üzere yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. 



AMASYA 4°C, 14°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra yağmurlu



GİRESUN 9°C, 15°C



Parçalı ve çok bulutlu



SAMSUN 10°C, 16°C



Parçalı ve çok bulutlu



TRABZON 9°C, 16°C



Parçalı ve çok bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, yarın Kars ve Ardahan dışında bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur, kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.



ELAZIĞ 5°C, 10°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı



ERZURUM -4°C, 5°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden itibaren yağmur ve karla karışık yağmurlu



HAKKARİ -2°C, 3°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden itibaren yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı



KARS -6°C, 6°C



Parçalı ve çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde batı kesimleri ile zamanla bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. 



ADIYAMAN 8°C, 11°C



Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı



DIYARBAKIR 2°C, 11°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı



GAZIANTEP 7°C, 10°C



Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı



SIIRT 7°C, 11°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın aralıklı yağmurlu

DENİZLERDE YARIN HAVA NASIL?

Akdeniz'de fırtına bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, Batı Karadeniz'in batısı yağmurlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Çok bulutlu ve yağmurlu, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Güney Ege’nin güneyi sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan, Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ

Hava Durumu: : Parçalı bulutlu, Batı Akdeniz yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı, Doğu Akdeniz gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğu, açıkları ile öğle geneli güneydoğudan, Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (10-30 km/sa), Doğu Akdeniz'in doğusunda 5 ila 7(40-60 km/sa), açıkları ile Orta Akdeniz'de 6 ila 8 (50-75 km/sa), akşam saatlerinden sonra 4 ila 6 (30-50 km/sa)kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, açıkları ile Orta Akdeniz 3,0 ila 4,0mGörüş: İyi, yağış anında orta, yağış anında zayıf.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, yer yer puslu, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi.


Etiketler 4 Aralık Salı
Yorumlar
Çok Okunanlar