Anasayfa /  Hava durumu

Yarın hava nasıl olacak? İşte 6 Ocak 2019 Cumartesi (yarın) hava durumu

Meteoroloji ülke genelinde yağışlı bir hava hakim olacağını bildirdi. Ankara'da kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Adana, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Osmaniye çevrelerinde ise kuvvetli sağanak yağışlı bir gün olacak. İşte 6 Ocak 2019 Cumartesi (yarın) hava durumu

Abone ol
Abone ol 05 Ocak 2019 20:59

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ülke genelinde önemli bir değişiklik olmayacağı; iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin altında, doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle güney ve güneybatı, kuzey ve batı kesimlerde kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzey ve batısı ile Güney Ege kıyılarında kuzey, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeybatısında güney yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların; Adana'nın doğu, Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Osmaniye çevrelerinde kuvvetli sağanak şeklinde olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Yoğun kar yağışı uyarısı

Yağışların; Afyonkarahisar'ın doğu kesimleri, Konya'nın güney ve batı ilçeleri, Ankara'nın güney ve doğu kesimleri, Kırıkkale, Çorum ve Amasya çevreleri, Samsun'un iç kesimlerinde , Adıyaman'ın 1000 metre üzerinde olduğu kuzey kesimlerinde ve Konya-Antalya yolunun toroslar bölümünde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu, bölge genelinin karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kuzey ve batısında kuzey kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.



BURSA 0°C, 3°C



Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı



ÇANAKKALE -1°C, 5°C



Çok bulutlu ve bu akşam ve gece saatlerinde hafif kar yağışlı



İSTANBUL 2°C, 5°C



Çok bulutlu ve hafif karla karışık yağmurlu, 



KIRKLARELI -8°C, 0°C



Çok bulutlu ve bu akşam saatlerinde kar yağışlı

EGE

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların yarın Afyonkarahisar'ın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



A.KARAHISAR 0°C, 3°C



Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



IZMIR 3°C, 8°C



Çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde hafif yağmur ve sağanak yağışlı



MANISA 2°C, 6°C



Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu



MUĞLA 0°C, 5°C



Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı, iç kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

AKDENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde sağanak ve gök gürültülü sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Adana'nın doğu ilçeleri, Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye çevrelerinde kuvvetli sağanak, Konya- Antalya yolunun toroslar bölümünde yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.



ADANA 8°C, 13°C



Çok bulutlu, doğu ilçeleri yerel olarak kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı



ANTALYA 7°C, 13°C



Çok bulutlu, sağanak yağışlı



BURDUR -1°C, 1°C



Çok bulutlu ve yağmurlu, zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı



HATAY 7°C, 10°C



Çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Karla karışık yağmur ve kar şeklinde beklenen yağışların yarın Ankara, Kırıkkale çevreleri, Konya'nın güney ve batı ilçeleri ile Konya- Antalya yolunun toroslar bölümünde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.



AKSARAY 1°C, 5°C



Parçalı çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı 



ANKARA -1°C, 1°C



Parçalı çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın sabah saatlerinden itibaren kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



CANKIRI -2°C, 1°C



Parçalı çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın sabah saatlerinden itibaren kar yağışlı 



ESKISEHIR -2°C, 1°C



Parçalı çok bulutlu, gece saatlerinden sonra kar yağışlı

BATI KARADENİZ

Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar, kıyı kesimlerde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı tahmin ediliyor.



BARTIN 2°C, 5°C



Parçalı çok bulutlu, yağmurlu



BOLU -3°C, 0°C



Parçalı çok bulutlu, kar yağışlı



DÜZCE 1°C, 3°C



Parçalı çok bulutlu, yağmur ve karlakarışık yağmurlu yüksekleri kar yağışlı



ZONGULDAK 2°C, 4°C



Parçalı çok bulutlu, yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, bölgenin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin edilen yağışların yarın öğle saatlerinden sonra Çorum ve Amasya çevreleri ile Samsun'un iç kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; doğusunun iç kesimlerde güney yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.



AMASYA 1°C, 4°C



Parçalı çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, zamanla kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın öğle saatlerinden sonra yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.



ARTVİN 3°C, 6°C



Parçalı çok bulutlu, yarın yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı



SAMSUN 6°C, 8°C



Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın öğle saatlerinden sonra iç kesimlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.



TRABZON 7°C, 10°C



Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, iç kesimlerinin yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

DOĞU ANADOLU

Parçalı çok bulutlu, bölgenin batısı ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle karla karışık yağmur ve kar, Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.



ELAZIĞ 3°C, 6°C



Çok bulutlu ve yağmurlu, gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı



ERZURUM -3°C, 1°C



Çok bulutlu, yarın kar yağışlı



IĞDIR -4°C, 6°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın karlakarışık yağmurlu



KARS -6°C, 0°C



Çok bulutlu, yarın kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağmur ve sağanak, zamanla kuzey kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı tahmin edilen yağışların gece saatlerinden sonra Adıyaman çevrelerinde kuvvetli sağanak rakımın 1000 metre üzerinde olduğu kuzey kesimlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.



DIYARBAKIR 4°C, 6°C



Parçalı çok bulutlu, gece saatlerinde yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri yer yer kar yağışlı



GAZIANTEP 5°C, 7°C



Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı



SIIRT 4°C, 7°C



Parçalı çok bulutlu, gece saatlerinde yağmur ve karla karışık yağmurlu



ŞANLIURFA 6°C, 8°C



Parçalı çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmurlu

DENİZLERDE HAVA

Batı Karadeniz'in doğusu, Batı Akdeniz'in batısı ile Doğu Akdeniz açıklarında fırtına, Marmara, Doğu Karadeniz ve Kuzey Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, batısı yer yer karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatı, batısı sabah saatlerine kadar kuzeydoğudan 3 ila 5, doğusu sabah saatlerine kadar 5 ila 7 (40-60 km/sa), açıkları 8 (75 km/sa), Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğu, batısı kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), öğle saatlerinden sonra 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, Orta ve Doğu Karadeniz'de 2,0 ila 3,0m, ilk saatlerde Batı Karadeniz'in doğusu 3,0 ila 4,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Çok bulutlu, karla karışık yağmurlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), gece 4 ila 6 (30-50 km/sa), öğleden sonra 3 ila 5 () 20-40 km/sa kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, gece 1,0 ila 2,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, Kuzey Ege’nin kuzeyi kar yağışlı; Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu, güneyi kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), öğle 3 ila 5 (20-40 km/sa), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), sabah 3 ila 5 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, güneyi 2,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de batı ve güneybatı, öğleden sonra kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), batısı ile açıkları öğle 6 ila 8 (50-75 km/sa), Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), öğle 6 ila 8 (60-75 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, yer yer 3,0 ila 4,0mGörüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Çok bulutlu, Rüzgâr: Doğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi.


Yorumlar
Çok Okunanlar