Anasayfa /  Ekonomi

Yastıkaltı altını olanlar dikkat! Altın değerleme sistemi geliyor

5 ton ve değeri 280 milyar doları bulduğu tahmin edilen 'yastık altı' altınlar için yeni bir gelişme yaşandı. Bu altınları ekonomiye katkı sağlaması için Bakanlık harekete geçti. Yeni düzenlemeyle ilgili gözler Meclis'e çevirildi.

Abone ol
Abone ol 25 Aralık 2021 14:05

Son dakika haberine göre yeni altın düzenlemesi için çalışmalara başlandı. Yastık altı birikimin ekonomiye kazandırılmasına yönelik yeni teşviklerle ilgili çalışmayı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıkladı. Yeni yılın ilk haftasında tamamlanması beklenen 'yastık altı' altınlarla ilgili yeni düzenlemeyle vatandaşlara altınlarını banka hesaplarına aktarma, dilediğinde fiziki altın ya da nakit olarak çekme fırsatı sunulacak. İsteyen altınlarını o günkü değer üzerinden Türk Lirası'na çevirebilecek. İşte 'yastık altı' altınlarla ilgili yeni düzenlemenin detayları...

Bakan Nebati duyurdu

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yastık altı birikimin sisteme kazandırılmasına yönelik teşviklere ilişkin bilgi verdi. Bakan Nebati, konuya ilişkin yasal düzenlemelere ilişkin değişiklikleri Meclis'ten talep edeceklerini söyledi.

Yeni altın düzenlemesi ne zaman gelecek?

Nureddin Nebati, "Ocak ayının ilk haftasında bu iş bitmiş olacak. 280 milyar doların yüzde 10'u gelse ülkede dövize ihtiyacımız kalmayacak" dedi.

Yeni düzenlemenin adı: Altın değerleme sistemi

Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre; Kamu bankaları ve İstanbul Altın Rafinerisi tarafından Altın Değerleme Sistemi geliştirilecek.

Vatandaşlar yetkili kuyumcular aracılığıyla altınlarını banka hesaplarına aktarma, dilediğinde fiziki altın ya da nakit olarak çekme konusunda önemli mesafe kat edilecek.

İsteyenler altınlarını o günkü değer üzerinden Türk Lirası'na çevirebilecek.

Karşılığında kredi fırsatı

İstenildiğinde ulaşılabilen, karşılında kâr payı, faiz geliri elde edilebilen ve karşılığında kredi kullanılabilen bu sistemle fiziki olarak altını da çekilebiliyor.

Etiketler yastıkaltı altın
Yorumlar
Çok Okunanlar