Anasayfa /  Eğitim

YÖK görevde yükselme sınavı ne zaman, hangi şehirlerde yapılacak?

Yükseköğretim Kurulu, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavının detaylarını açıkladı. Sınav 10 Kasım 2024'te saat 14.30'da, Adana, Amasya, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Eskişehir, İstanbul (Avrupa), İzmir, Kayseri, Konya, Trabzon ve Van olmak üzere 14 şehirde tek oturum halinde yapılacak. Adaylar, başvurularını ve sınav ücretini Anadolu Üniversitesi'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden gerçekleştirecek.

Abone ol
Abone ol 13 Eylül 2024 18:52

bu metni, haber dili yeniden özgür şekilde ve ilk paragrafta google'da araştırılması muhtemel soru kalıpları olsun. Ayrıca yine bu metne uygun googleda en çok aranan kelimelere göre toplamda 70 karakteri geçmeyen ve içinde soru kalıpları olan bir başlık yaz ve başlığı Türkçe imla kurallarına uygun olarak yaz yani sadece cümlenin ilk harfi büyük olsun. Son olarak bu metne uygun bir kaç tane anahtar kelime öner ve bu kelimeleri aralarında virgül kullanarak tek parça halinde yaz:

Yükseköğretim Kurulu, Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği sınavına ilişkin duyuru yayımladı. Yapılan yazılı açıklamaya göre, YÖK görevde yükselme sınavı 10 Kasım 2024 Pazar günü saat 14.30'da, tek oturum halinde Adana, Amasya, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Eskişehir, İstanbul (Avrupa), İzmir, Kayseri, Konya, Trabzon ve Van olmak üzere toplam 14 (on dört) sınav merkezinde gerçekleştirilecek.

Duyuruda, "Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı "YÖK", Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü "ÜNİVERSİTE", adına sınav organizasyonu yapılacak olan kurum ve kuruluşlar "KATILIMCI", sınava katılacak personel "ADAY", Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ve Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü birlikte "TARAFLAR" olarak anılacaktır.

ADAY'lar, sınav takviminde belirtilen tarihler arasında ÜNİVERSİTE'nin "Aday İşlemleri Sistemi" (https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/) üzerinden sınav başvurularını yapacak ve sınav ücretini ödeyecektir. İlgili tarihler arasında başvuru sürecini tamamlamayan ADAY'ların başvurusu geçersiz sayılacaktır.

ADAY'ların kimlik bilgisi, fotoğrafı, sınav merkezi, sınav binası, sınav salonu, sınav tarihi, sınav saati, sınav türü vb. bilgileri içeren "Sınav Giriş Belgeleri", ÜNİVERSİTE tarafından hazırlanacak ve sınav takviminde belirtilen süre içinde "Aday İşlemleri Sistemi" üzerinden ADAY'ların erişimine açılacaktır. ADAY'ların sınavda uyması gereken kurallar Ek-1'de yer almaktadır. Görevde Yükselme Merkezi Yazılı Sınavı her bir unvan grubu için 80 (seksen) adet, Unvan Değişikliği Merkezi Yazılı Sınavı her bir alandan 50 (elli) adet soru içerecektir. Sınav soruları çoktan seçmeli, 5 (beş) cevap şıklı olacak şekilde ÜNİVERSİTE tarafından hazırlanacak/hazırlatılacaktır. Görevde Yükselme Merkezi Yazılı Sınavı'nda soru dağılımı, YÖK'ün resmi internet sayfasında (www.yok.gov.tr) 13 Mayıs 2024 tarihinde ilan edilen konu başlıklarından, Anayasanın yükseköğretime ilişkin maddeleri ile yükseköğretim mevzuatından yaklaşık %50, diğer konu başlıklarından da yaklaşık
%50 şeklinde olacaktır. Unvan Değişikliği Merkezi Yazılı Sınavı'nda ise ilgili alanlara ait sorular yer alacaktır.

Sınav soruları, 12 Eylül 2024 tarihinde (bu tarih dahil) yürürlükte bulunan mevzuat kapsamında hazırlanacaktır.

Sınav soru kitapçıkları, aday sayısına bağlı olarak 1 (A) veya 2 (A, B) grup şeklinde ÜNİVERSİTE tarafından düzenlenecektir.

Sınav, 10 Kasım 2024 Pazar günü saat 14.30'da, tek oturum halinde Adana, Amasya, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Eskişehir, İstanbul (Avrupa), İzmir, Kayseri, Konya, Trabzon ve Van olmak üzere toplam 14 (on dört) sınav merkezinde gerçekleştirilecektir. ADAY'ların kadrolarının bulunduğu kurum/kuruluşlara göre belirlenmiş olan sınav merkezleri aşağıdaki tabloda yer almaktadır. Görev yaptığı ilde sınav merkezi bulunmayan ADAY'ların sınav merkezi, bulundukları yere en yakın sınav merkezi olacak şekilde ÜNİVERSİTE tarafından belirlenecektir. ADAY'lar farklı bir sınav merkezi tercih edemezler." denildi.

 

Yorumlar
Çok Okunanlar