Anasayfa /  Foto Galeri

Yola çıkacacaklar dikkat! Meteoroloji saat verip uyardı... Kar geliyor | 12 Şubat 2021 Hava Durumu

12 Şubat tahmin raporu Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlandı. Peki, bugün kar yağacak mı? İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Geçtiğimiz gece İzmir'i alt üst eden ve İstanbul'da dahil olmak üzere yurdun batı kesimindeki illerde hayatı alt üst eden lodos fırtınası ve etkili olan sağanak yağış nedeniyle bu soruların cevabı daha da bir merak edilip araştırılmaya başlandı. İşte, Meteoroloji'den bölge ve saat detayı...

Yola çıkacacaklar dikkat! Meteoroloji saat verip uyardı... Kar geliyor | 12 Şubat 2021 Hava Durumu - Sayfa 1

Meteoroloji, kar yağışı için İstanbulluları uyardı! Meteoroloji Genel Müdürlğünce yapılan son hava durumu tahminlerine göre bugün karla karışık olarak etkisini göstermesini bekleyen yağışlar kısa sürede yerini yoğun kar yağışına bırakacak. Türkiye genelinde, başta batı ve kuzey kesimlerde etkili olması beklenen kar yağışının yeni hafta ile birlikte İç Anadolu ve Doğu bölgeleri de etkisi altına alması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlğü'ne ait son hava durumu raporları saatlik ve günlük olarak aşıda yer almaktadır. İşte, 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak' sorusunun yanıtı ve illere göre son tahminler...

Yola çıkacacaklar dikkat! Meteoroloji saat verip uyardı... Kar geliyor | 12 Şubat 2021 Hava Durumu - Sayfa 2

İSTANBUL'A YOĞUN KAR YAĞIŞI GELİYOR!

Türkiye geneli için Meteoroloji tarafından yapılan son tahminlere göre, kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeybatısı ile Çanakkkale, Muğla, Erzurum, Muş, Bingöl Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

Marmara'nın kuzey ve Doğusu ile Batı Karadenizin iç kesimleri ve İç Anadolu'nun kuzeybatısının yükseklerinde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Yola çıkacacaklar dikkat! Meteoroloji saat verip uyardı... Kar geliyor | 12 Şubat 2021 Hava Durumu - Sayfa 3

İSTANBUL VALİLİĞİNDEN VATANDAŞLARI ÇİN DUYURU

İstanbul Valiliği, 14 Şubat Pazar günü sabah saatlerinden itibaren etkili olması beklenen olumsuz hava şartlarının kenti terk edeceği ana kadar ilgili kurum ve kuruluşların 24 saat esasına göre görev yapacağını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğünden alınan hava tahmin raporlarına göre, 14 Şubat Pazar günü sabah saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde başlayacak olan yağışların, kıyı kesimlerde de zaman zaman kar şeklinde olmasının beklendiği, pazartesi, salı ve çarşamba günleri, kar yağışının aralıklarla sürmesinin tahmin edildiği belirtildi.

Sıcaklıkların 15 Şubat Pazartesi günü hissedilir derecede azalarak, 3 dereceye kadar düşmesinin beklendiği aktarılan açıklamada, kar yağışının olumsuz etkilerine karşı ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının gerekli tedbirleri almaları konusunda uyarıldığı kaydedildi.

Yola çıkacacaklar dikkat! Meteoroloji saat verip uyardı... Kar geliyor | 12 Şubat 2021 Hava Durumu - Sayfa 4

KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Antalya, Çanakkale ve Muğla çevrelerinde yer yer gök gürültülü sağanak, Marmara'nın kuzey ve Doğusu ile Batı Karadenizin iç kesimleri ve İç Anadolu'nun kuzeybatısının yükseklerinde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis hadisesi ile birlikte doğu bölgelerde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunmaktadır. Hava sıcaklıklarının ise kuzeybatı kesimlerde hissedilir derecede azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.