Anasayfa /  Foto Galeri

Yorgun yatsanız da zımba gibi uyanmanızı sağlayacak tüyolar

Yorgun yatsanız da zımba gibi uyanmanızı sağlayacak tüyolar - Sayfa 1

Her Şeyin Başı Yatak

rnrnBu öneriyi duymayanınız yoktur ama kaçınız uyguluyor bakalım? Orta sertlikte, ortopedik bir yatak kaliteli uyku için olmazsa olmaz. Çünkü yumuşak yatak kasları gereğinden fazla gevşetirken sert yatak da eklemlere baskı uyguluyor.

Yorgun yatsanız da zımba gibi uyanmanızı sağlayacak tüyolar - Sayfa 2

Sıra Yastıkta

rnrnTabii ideal yatağı bulduktan sonra boyun boşluğunu dolduran ortopedik bir yastık da şart. Aynı zamanda yastığınızın tamamen düz ya da dik durmaması da önemli. Reflü gibi mide rahatsızlığı olanlar hariç elbette. Peki nasıl bir kılıf kullanmalı? Sadece kılıf değil tüm nevresimin pamuklu kumaştan olması, hava akımını kolaylaştıracaktır.

Yorgun yatsanız da zımba gibi uyanmanızı sağlayacak tüyolar - Sayfa 3

Vücudunuz Rahat mı?

rnrnUyku sırasında bedeninizi rahatsız edecek küpe, kolye gibi aksesuarları mutlaka çıkarın. Bu, yatak kıyafetinizdeki aksesuarlar için de geçerli. Bir diğer ayrıntı da uyku pozisyonunuz. Olabildiğince ayaklarınızı düz uzatıp postürünüzü düzeltecek pozisyonda uyumaya çalışın. Ancak sırt üstü yatmak solunumu zorlaştırdığı için yan yatmaya özen gösterin.

Yorgun yatsanız da zımba gibi uyanmanızı sağlayacak tüyolar - Sayfa 4

Biraz Temiz Hava İyi Gelir

rnrnYatmadan hemen önce odayı havalandırmak oksijen oranını artıracağı için uykuya dalmayı kolaylaştırır. Hava sıcaklığı kaç derece olursa olsun pencereyi birkaç dakika aralamakta fayda var...