Anasayfa /  Eğitim

Ziya Selçuk Duyurdu: MEB'den Mesleki ve Teknik Eğitimde Kalite Güvence Sistemi Dönemi

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, mesleki ve teknik eğitimin güçlendirilmesi için yapılan çalışmalara son aylarda büyük hız verildiğini söyledi.

Abone ol
Abone ol 10 Mayıs 2019 11:09

Sektörle kurulan işbirliklerinde önemli bir döneme girildiğini söyleyen Selçuk, artık işbirliklerinde sektörün hem eğitim hem de yönetim süreçlerinde daha aktif katkı sunabildiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı olarak mesleki ve teknik eğitim kurumlarının kalitesine odaklanarak kalite güvence sisteminin kurulması için aylardır çalışma yaptıklarını bildiren Selçuk, bu çalışmaların tamamlandığını söyledi.

Ziya Selçuk, konuşmasına şöyle devam etti: Mesleki ve teknik eğitimde son zamanlarda çok önemli dönüşümler yaptık. Mesleki ve teknik eğitimin güçlenmesi en önemli önceliklerimizden birisi. Bu kapsamda mesleki ve teknik eğitim veren okullarımızın tamamı için kalite güvence sistemi kuruyoruz.

MEB olarak mesleki ve teknik ortaöğretimde kalitenin sürekli artırılmasını ve mesleki ve teknik eğitim veren okullar arasındaki farkın iyileştirilmesini hedefliyoruz.

Burada öncelikli amacımız, okullarımızda kalite kültürünü geliştirmek ve böylece kalitelerini sürekli iyileştirmeleri için okullarımıza destek vermektir. Bu konuda ilk uygulamayı sektörle yaptığımız işbirlikleri kapsamındaki proje okullarından başlatıyoruz.

Dış değerlendirme ekiplerinde işbirliği yaptığımız sektör temsilcileri de yer alabilecek. Kurumsal dış değerlendirmede başarılı okullarımızın görünürlüğünü artıracağız. İyi uygulama örneklerinin tüm okullarımıza yaygınlaştırılması ile ilgili de çalışmaları eş zamanlı yürüteceğiz.

Kalite güvencesi yönergesi yayımlandı

Bakan Selçuk, mesleki ve teknik eğitim kurumları kalite güvencesi yönergesini de yayımladıklarını belirterek "Böylece Bakanlık olarak, mesleki ve teknik eğitimle ilgili dönüşüme bir yenisini daha eklemiş olduk.

Kalite güvencesi yönergesine göre mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının senede bir defa kendi öz değerlendirme raporunu hazırlayacaklarını söyleyen Selçuk, şunları söyledi:

Öz değerlendirme raporu her okulun kendi imkanları ve belirlenen temalarda hedeflerini, hedeflerine ulaşma süreçlerini, bu süreçleri nasıl iyileştirecekleri ve hedefler doğrultusunda yaptıklarını kanıta dayalı bir şekilde içerecek.

Mesleki ve teknik eğitim kurumları beş senede en az bir defa kurumsal dış değerlendirmeye tabi tutulacak. Yönergeye göre kurumsal dış değerlendirme ekibinde sektör temsilcileri de bulunabilecek.


Yorumlar
Çok Okunanlar